Fedák Sári

Fedák Sári emlékest szombaton a kolozsvári Operában!

Belépés díjtalan! Érdeklődés esetén buszt szervezünk.
Jelentkezni holnap, május 8-án 14 óráig lehet.
Tel. 0742 609 946
Ismertető:
FEDÁK SÁRI – Szűcs Nelli önálló estje
Kolozsvári Magyar Opera, 2024.május 11, 19 óra
Az előadás feleleveníti a 20. század egyik legnagyobb magyar színésznőjének emlékét, nem mindennapi életének részleteit. Fedák Sárit méltatlan és bizonyítatlan vádak miatt börtönbüntetésre ítélték, és emiatt soha többé nem léphetett szeretett hazájában színpadra. Mikor végleg kiderült számára, hogy a színpadra nincs visszaút, teljesen összeomlott, és ez az állapot okozta idő előtti halálát.
Az emlékest anyagát részben emlékiratából, az Útközben és a Te csak most aludjál, Liliom… című könyvből, részben egyéb megemlékezésekből, leveleiből, a Színháztörténeti Intézet anyagaiból, régi Színházi Élet című folyóiratokból állították össze. Elhangzanak dalok leghíresebb szerepeiből, ezekkel is felidézve a magyar operett eme nagyasszonyának alakját. .
Rendkívüli személyisége, kivételes egyénisége kitörölhetetlen nyomot hagyott színházi életünkben. Külön érdekesség a Fedák Sárit elénk varázsoló művésznő, – Szűcs Nelli – személye. Kárpátaljai ő is, Beregszász szülötte, gyökerei ehhez a városhoz kötik, csakúgy, mint nagy elődjét.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, tánc és , szöveg, amely így szól: „NEMZETISZİNHÁZ NEMZETI NEMZETISZÍNHÁZ SZINHAZ”
Elemzési adatok és hirdetések megtekintése
Tetszik
Hozzászólás
Megosztás