III. Magyar Értékek Napja

Az elmúlt hét   végén, szeptember 9-én került megrendezésre Budapesten, a Szent István Bazilika előtt a III. Magyar Értékek Napja, amelyre az országos EMKE is meghívást kapott – ily módon közvetve a helyi EMKE és a Báthory Alapítvány is részese volt az eseményeknek.
Az egész napos rendezvény keretében, az előzőek hagyományaihoz híven, a Kárpát-medence szellemi és tárgyi kulturális örökségének legjavával, egy-egy térség kultúráját fémjelző értékek, hagyományok és alkotások bemutatásával találkozhatott a látogató.
A közel 600 közreműködő, fellépő részvételével zajló eseményen Magyarország 19 megyéje és 6 határon túli régió volt jelen. Erdélyt ez úttal Kovászna megye képviselte, ahol az értékfeltárás igencsak szép ütemben halad. A rendezvény tíz órányi kulturális programja mellett 30 kiállítói pavilon és számos kézműves foglalkozás és interaktív mesterségbemutató gondoskodott hagyományos értékeink ismertetéséről valamint a színvonalas kikapcsolódásról.
A gyerekek és a játékos kedvű felnőttek a magyar értékek és hungarikumok játszóházában ismerkedhettek – játékos formában – a magyarság legkiemelkedőbb teljesítményeivel.
Különös méltóságot adott az eseménynek az, hogy délben ökumenikus szertartás keretében áldották és szentelték meg a megyék, kosarakban felsorakoztatott, jellegzetes mezőgazdasági terményeit.
                         IMG_4911 IMG_4953 IMG_4961 IMG_4963 IMG_4964 IMG_4970