Kérelem

 EMKE Magyar Ház         Tisztelettel fordulunk a szilágysomlyói magyar közösség tagjaihoz!

Bizonyára mindannyian tudják, hogy a szilágysomlyói magyarságnak az egyháziakon kívül egyetlen közösségi tulajdona van, az EMKE Magyar Ház.

Ennek munkáját, a benne zajló programok szervezését igen megnehezítette a téli hónapokban a fával való fűtés terhe. Nagyon szeretnénk, ha a ház nem csupán a benne működő civil szervezetek székházául szolgálna, hanem – az Irodalmi kávéház, a tavaly indult színi-kör vagy Olvasókör  mintájára – valóban minél többen, minél szélesebb körben használnák és éreznék magukénak.                  Éppen ezért, attól a perctől, hogy szóba került a gázfűtés lehetősége, elindítottuk a belső munkálatokat, így tavaly sikerült befejeznünk a teljes belső szerelést. Azonban a Csorgó utcát fedő vastag betonréteg miatt az utcai gázvezetésnek még az ígérete is egyre távolibbá vált. Most a nyár közepén ellenben váratlanul elkezdték a csövek lefektetését, így megszületett a lehetőség a csatlakozásra, ám ez akkora összeget kíván, amellyel sem az EMKE-Magyar ház, sem a benne működő civil szervezetek nem rendelkeznek.

Ezért fordulunk támogatási kérelemmel  Szilágysomlyó magyar közösségének tagjaihoz és minden más támogatónkhoz is. Aki bármilyen összeggel hozzá kíván és tud járulni, megteheti a következő hetekben

a Csorgó utcai székházban, vagy a

RO32 RZBR 0000 0600 0246 6818  lejes illetve a

RO37 RZBR 0000 0600 1678 0630  forintos bankszámlaszámon.

Köszönjük!