Meseszerda: Filemon utazása Csodaországba

📚 Minden hétre két mese! 📚 Továbbra is várjuk meséiteket a
[email protected] vagy [email protected] címekre! Ha ügyes mesét írtok, bekerül a jövőre megjelenő könyvbe is. Korhatár nincs!

Meseszerdánkok Ghile Angéla bagosi kisdiák 2013-ban beküldött meséjét közöljük Pop Csenge rajzával, hangosmeseként egy Lázár Ervin mesét hallhattok, végül ismét egy kis játék.

Filemon utazása Csodaországba

        Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Filemon nevű kisfiú. Filemon egyszer a parkban sétált, mikor megbotlott valamiben és akkorát esett, hogy döngött a föld alatta. Felállt és észrevette, hogy egy pálcában botlott meg. Elindult haza és vitte a pálcát is.         Otthon háromszor suhintott a pálcával és egy átjáró nyílt meg előtte. Amikor átment rajta,  találkozott egy  egyszarvúval. Gyönyörű egyszarvú volt, fehér szőrrel és arany patkóval. Filemon megkérdezte a szép egyszarvút, hogy hol van. Az egyszarvú azt felelte:    -Ez a hely Csodaország! Filemon nem tudta hová, merre induljon. Az egyszarvú megkérdezte:   Elvigyelek a palotához? Filemon azt mondta: -Persze, az jó lenne! Felült az egyszarvú hátára és felrepültek a varázspatkók segítségével. Az égen átmentek a szivárványon, ahol egy kedves sárkány várta őket. Az egyszarvú lerakta Filemont egy felhőre, ahonnan a sárkány vette át a kisfiú szállítását. Elértek egy barlanghoz, ahova a sárkány belökte Filemont, aki egy szempillantás alatt egy erdőben találta magát. Egyre beljebb merészkedett az erdő sűrűjébe. Az erdőben sírást hallott. Arra indult, de útjában talált egy kardot, felvette és tovább ment a sírás hangja után. Ott talált egy vadállatot, ami meg is támadta, de a karddal leszúrta. Tiszta vér lett a kard éle, ezért eldobta. Ekkor találkozott egy gyönyörű királylánnyal, ő sírt olyan hangosan. Megkérdezte tőle:      -Miért sírtál? Ő azt felelte:    -Eltévedtem ebben a sötét erdőben és nem találom a kiutat! Filemon azt mondta:    -Én kiviszlek! Azzal előkapta varázspálcáját és palotához varázsolta magukat.   Ott a király bőségesen megjutalmazta, mert visszahozta a lányát. Filemon nemsokára elindult haza és még máig is emlékszik, hol járt ő.

Pop Csenge Natália : Filemon utazása Csodaországba

Lázár Ervin: A fába szorult hernyó (mesefilm, esti mese gyerekeknek) | MESE TV

Játéknak mára egy kis konyhai ügyeskedő:

Jhttps://www.startlapjatekok.hu/jatekok/kitchenmahjong/