Meseszombat: Medvecsalád strandol

A meseíró pályázatokra beérkezett meséknek lassan a végére érünk, de meserovatunkat nem szüntetjük meg. Hamarosan új felhívást teszünk közzé, melyben lehetőséget nyújtunk számotokra, hogy a vírusjárvány okozta elszigeteltségben támadt érzéseiteket, gondolataitokat, elképzeléseiteket szavakba öntve beküldjétek.

A mai mesécskét Módi Balázs előkészítős korában írta és küldte be, Csenge készített hozzá illusztrációt. Bálint Tibor meséjét Rózsa néni olvassa fel, majd a Fülemüle zenekar Szélforgó című számát hallgathatjátok meg.

Medvecsalád strandol

Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy macicsalád.
Nyár volt és elkezdtek pakolni, készülődni, mert strandolni szerettek volna. Eljött az idő, amikor kezdtek bepakolni az autóba. Mindenki vitt egy csomagot. Az apuka vitte a nagy csomagot, az anyuka vitte a fürdőköpenyeket, a nagyobbik fiú vitte a napernyőt és a papucsokat, a kicsi pedig hozta a samponokat.
Azután beültek az autóba és az apuka elindította az autót. Mentek sok városon át és falun is. Elérkeztek a strandra és az apukamaci beparkolt a parkolóba és aztán kiszálltak és vitték a strandra a csomagokat.
Szálloda, fagyi volt és sok-sok állat a strandon. Az apuka kiválasztott egy jó szobát a szállodában; mindent kipakoltak, ettek és a két gyerekmaci játszott az autókkal. Az anyuka szólt, hogy „Gyertek fiúk, menjünk a vízbe!” A fiúk rohantak, átvették a fürdődresszüket, az apuka kitűzte a napernyőt és bementek a meleg vízbe, fürödtek.
Az apuka és az anyuka úszott, a nagyobbik is úszott és a kicsi az úszógumival lubickolt a vízben.
Két napig ott aludtak, majd hazamentek. A gyerekek nagyon fáradtak voltak, mert játszottak a játszótéren és a játszóházban, trambulinoztak és nagyon kifárasztották magukat.
Végre hazaértek, vacsiztak, azután lefeküdtek.
Az anyuka olvasott nekik mesét, majd ők is lefeküdtek.
Itt a vége, fuss el véle!

Medvecsalád strandol – Pop Csenge rajza

https://soundcloud.com/rozsa-szeman/balint-t-elefantszalami
Bálint Tibor történetét Rózsa néni olvassa fel