Meseszombat: Rex és barátai

📚 Minden hétre két mese! 📚 Továbbra is várjuk meséiteket a
[email protected] vagy [email protected] címekre! Ha ügyes mesét írtok, bekerül a jövőre megjelenő könyvbe is. Korhatár nincs!

Mai mesenapunkon Szabó Bence zilahi meseírónk 2013-ban beküldött meséjét adjuk közre, majd Melinda tanító néni mond el egy magyar népmesét. Egy kis vakációs kikapcsolódásként ügyességi-logikai játékot is játszhattok velünk. Kellemes hétvégét!

Rex és barátai

Egyszer  volt, hol nem volt,  az ópernciás tengeren is túl,  ahol a  kurta farkú malac túr, élt egyeszer egy szigeten egy Rex nevű kiskutya. Ez a kiskutya sötét barna, nagy lelógó fülekkel,  nagyon szép és ügyes volt. Volt neki egy Barni nevű  mustársárga majom barátja. Rex azt hitte, hogy  a világon senki más nem él  rajta és a barátján kívül. Egyszer Rex  majdnem felmászott arra a fára, ahol Barni ült.  Hirtelen elkezdett villámlani és esni az eső. Rex olyan nagyon megijedt a villámlástól, hogy leesett és nagyon megütötte  magát. Ezért elbaktatott haza. Az anyukája azt kérdezte: -Mi történt, Rex?  Máskor szerettél az  esőben ugrándozni. -Nagyon megütöttem magam, mert leestem egy  fáról. -Semmi baj, Rex. Lássam a  sebeidet! -Itt ütöttem  meg magam, mutatott  Rex  a lábára. -Nem is olyan veszélyes,  alig  látszik.  Hozok  rá  gyógyfüvet, modta az  édesanyja. Eközben Barni is hazament. Másnap reggel  Rex  elment  játszani  és  nem találta Barnit.  Akkor meglátott valami feketét  mozogni egy fa mögött és  azt kiabálta: –Héj, Barni, te vagy  az? Visszakiáltott egy hang: Nem,  én Virág vagyok! -Gyere ide! – mondta Rex. Virág odament hozzá,  ekkor fedezte  fel Rex, hogy más kutyák is élnek a szigeten, mert Virág  egy aranyos kis kutyus volt.  -Hogy hívnak  táged? –  kérdezte Virág. -Rexnek hívnak. Ahogy ezt kimondta, hallott egy  hangot, amely őt kiáltotta. -Rex,  Rex! Barni lesz az, gondolta magában Rex. -Mennem kell, Virág, de lehet, hogy még  máskor is  találkozunk. Amikor meglátta  Barnit,  észrevette, hogy valami furcsát tart a  kezében.  Megkérdezte tőle: – Mit tartasz a  kezedben, Barni? -Egy levélből készített labdát, mondta Barni.  Én készítettem, hogy labdázzunk vele. -Nagyon szép, Barni.  És  képzeld, van egy új barátom. -Mondd a nevét, lehet , hogy  ismerem. -Virágnak  hívják. -Milyen színű?  –  kérdezte Bar ni. -Fekete  kiskutya. -Nagyszerű, hívjad őt  is játszani! -Nagyon vidáman játszott Virág, Rex és Barni. Kezdett  sötétedni.  Valaki kiáltani kezdte: -Virág, gyere  haza!  -Haza kell mennem, mondta Virág a fiúknak. Nemsokára Barnit is, Rexet is hazahívta az édesanyja. Otthon Rex azt  mondta az édesanyjának: -Nagyon szép volt a  mai nap, mert szereztem egy új barátot. Az  anyukája azt felelte: -Jól van, Rex, most ideje  lefeküdni, aludj jól, szép álmokat! Itt a vége, fuss el  véle!

Pop Csenge Natália: Rex és barátai
A zsugori ténsasszony című magyar népmesét Melinda tanító néni mondja el

Egy kis játék:

https://www.startlapjatekok.hu/jatekok/amazing_bubble_connect/