Szeniortánc

Szeniortánc

50 + korúaknak – de fiatalabbakat is örömmel fogadunk

A nyugati világban közel 50 éve hódít ez az egészségmegőrző, kellemes kikapcsolódást nyújtó, ugyanakkor közösségteremtő táncforma.

A szeniortánc zenére történő, kíméletes mozgás, amely tökéletesen illeszkedik a középkorú vagy idősödő ember szervezetéhez. Tánclépéseken keresztül történik az agy tornáztatása, az idegpályák olajozódása. Nincs szükség sem előzetes tánctudásra, sem partnerre feltétlenül, bármikor be lehet kapcsolódni, csatlakozni. Az alaplépések, egyszerűbb lépéskombinációk, mozgás és táncfigurák kíméletesen illaszkednek az idősödő ember izmai, izületei képességeihez és teherbírásához.

A tánc testre és lélekre egyaránt pozitívan hat, fejleszti a koncentrációképességet, memóriát, egyensúlyérzéket és a koordinációt, összehangolja a két agyféltekét, beindítja az öngyógyító folyamatokat. Ezeken kívűl a tánc örömöt, életenergiát ad, oldja a feszültséget, kiegyensúlyozottá teszi az embert.

Célunk, hogy az egészséges mozgás által sikerélményt, szellemi, lelki feltöltődést, jó hangulatot nyújtsunk és biztosítsunk a résztvevőknek.