XXXI. Báthory Napok XXIX.OTK

Szeptember 15 – 17 között zajlott az idei Báthory Napok nyitórendezvénye, a XXIX. orvostovábbképző, amely a Magyar Egészségügyi Társaság, a Báthory István Alapítvány és az Erdélyi Múzeum Egyesület Orvostudományi és Gyógyszerészeti Szakosztálya szervezett a Kallós Zoltán Alapítvánnyal partnerségben.

A konferencia az Egészséges életmód: Egész-ség a kultúrában támakört igyekezett széles kitekintéssel körüljárni. A rendezvény fővédnöke Vákár István, a Kolozs megyei tanács elnöke, védnöke prof.dr. Galuska László, a MET elnöke volt. A szervezést dr. Széman Péter, a MET erdélyi felelőse fogta össze.
Az otthonos és komoly értékeket képviselő kultúrkörnyezetben zajló konferencia fogadta a Kárpát-medence minden magyarlakta területéről érkező orvosdelegációkat és, a téma folytán is, igen érdekes és tartalmas programokat kínált a résztvevőknek. A közel száz résztvevő az előadásokon túl a régi és új találkozások, eszmecserék, beszélgetések és a mezőségi ízek örömét, a gazdag néprajzi gyűjtemény varázsát valamint a szórványkollégium kis növendékeinek szép énekét és Bagó zenekar vérpezsdítő muzsikáját is élvezhette.
A konferencia az ugyancsak komoly kultúrértéket hordozó Boncidai kastély megtekintésével zárult.