Látópont lettünk!

Ünnepi keretek között adták át február 27-én Dabason a pozitív elbírálásban részesült egyesületeknek a kitüntető Látópont címet. Az elbírálás a 2023 decembere folyamán benyújtott pályázati anyag tanulmányozása és értékelése nyomán történt. Megtisztelő számunkra a cím elnyerése, hiszen ezáltal Szilágysomlyó is bekerült azon, jelenleg 100 magyar település sorába, amelyek a jó gyakorlatok révén a jövőben tanulmányutak szakmai állomásaiként segíthetik a Kárpát-medence közösségi életének fejlődését, a település és környéke értékeinek szélesebb körben való megismertetését.

A Látópont jelkép és az oklevelek átadása után kis „látóúton” ismerhettük meg Dabas nevezetesebb épületeit és emlékeit – többek között azt az alsódabasi református templomban őrzött porcelánkoszorút, amelyet Kossuth Lajos Turinból küldött apja sírjára. Dabas egyébként az a település, ahol a legtöbb, több mint harminc kúria volt és maradt fent máig is, felújítva és mindeniknek valamely formában közösségi jelleget is adva.
A ünnepi programsort szakmai megbeszélés zárta amely után értékes tapasztalatokkal és számos új kapcsolattal gyarapodva térhetett ki-ki a maga feladatainak tervezéséhez, megvalósításához, gondjainak megoldásához vissza.