Újabb megvalósításunk

Rég dédelgetett célunk volt az EMKE ház alsó szobájának, az úgynevezett Báthory-szobának megadni valódi rendeltetését, azaz emlékszobát kialakítani és azt látogathatóvá tenni akár a városunkba érkező vendégek számára is. Tárgyi emlékünk a fejedelemről és korából sajnos nincs még, de elég gazdag irodalmi anyag áll rendelkezésünkre valamint az Alapítvány elmúlt 30 évének a gazdag és értékes anyaga, melyet szintén érdemes a nagyközönség elé tárni.
Tekintve, hogy városunk neves orvosának, dr. Mártonfi István hagyatékának is egy része nálunk van, az emlékszobában annak is szánunk teret.

A Bethlen Gábor Alap pályázataink kedvező elbírálása által eddig is sokat segített a ház folyamatosan és rohamosan romló állagának javításában. Az idei évben benyújtott pályázatunkra megítélt támogatás több mint 3/4 részben fedezte a Báthory szoba felújítási költségeit, amelynek során a tönkrement padlózatot a betonalappal együtt cseréltük, a falakat javítottuk, festettük, a megkopott, rosszul záró ablakot jól szigetelő termopanra cseréltük.

A munkálatokkal az Ideal&Momento Kft-t bíztuk meg, ők időben és pontosan elvégezték a szerződött munkát. A szoba teljes felújítási értéke 15 060 Ron volt, ebből 12 180 Ron (1 000 000 Huf) összeget fedezett a pályázati támogatás.
A felújított Báthory-szobát a 30. születésnapját ünneplő Báthory István Alapítvány nagy rendezvénye, a Báthory Napok előtt pár nappal vehettük át.
Köszönettel tartozunk a Bethlen Gábor Alapnak a Nemzeti Újjáteremtési Program keretében nyújtott jelentős támogatásért!