Meseszerda: Apróka rókacsalád


📚 Minden hétre két mese! 📚 ❗️FELHÍVÁS – mese korhatár nélkül❗️ Szereted a meséket? Szeretsz írni, rajzolni? Szívesen várjuk 📖meséiteket, 🖼rajzaitokat, illusztrációitokat akár az itt olvasott, akár saját meséitekhez. Az illusztrált meséket természetesen a rajzzal együtt közöljük. [email protected]vagy [email protected]

A mai meseszerdán apróka mesét olvashattok az apróka rókacsaládról. A mesét a 2013-as Csukás István meseíró pályázatra küldte be Bákai Alexandra, aranyos illusztrációt Csenge rajzolt hozzá.  Abban az évben a díjkiosztás mesenap keretében történt a Magyar házban. Bizonyára van, aki még emlékszik rá, hogy e jeles alkalomra jeles mesemondót is hívtunk a messzi Mezőségről, a vicces nevű Ördöngősfüzesről, mégpedig az énekléséről és mesemondásáról messze földön híres Hideg Anna nénit. Most ráadásként Anna néni mond nektek egy mesét Mátyás királyról. A felvételt Tekei Erika meseíró, szerkesztő készítette. Az idevaló rajz a 2018-as rajzpályázatra érkezett Józsa Vivien Antóniától, Szilágyperecsenből. Olvassátok, hallgassátok, nézegessétek örömmel.

📚

Apróka róka család

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy apróka róka család.  A kis család nagyon megéhezett, Róka mama, Róka papa és a három, apróka rókafika.

A Papa elment vadászni, leterítet egy nagy szarvast, majd hazavitte és elosztotta a kis családjával.

Miután megették, nagyon megszomjaztak és lementek a tóhoz inni. Egy kis pihenés után tovább sétáltak. Találtak egy mókust egy kis odúban, majdnem elkapták, de szerencséjére el tudott menekülni. Majd azután találkoztak a madarakkal, megkergették őket, de a madarak felszálltak és a kis rókák őket sem tudták elkapni. Hazamentek , a nehéz és fárasztó nap után az apróka rókák hamar álomba szenderültek. Róka Papa és Róka Mama mosolyogva nézték őket.

Itt a végre, fuss el véle!Pop Csenge Natália: Apróka rókacsalád


Hideg Anna néni: Mátyás király és a kolozsvári bíró
https://soundcloud.com/rozsa-szeman/matyas-kiraly-es-a-kolozsvari-biro/s-cQReLBXKPFL